Prodajna izložba humanitarnog karaktera Bogdana Jovanovića

Povodom 2. aprila Svetskog dana autizma u holu naše škole organizovana je prodajna izložba humanitarnog karaktera Bogdana Jovanovića, vizuelnog umetnika sa autizmom. Naši đaci su, u perodu od nekoliko dana prikupili, prodajom majica, blokčića, bedževa, slika, razglednica, šolja i kačketa ukupno 21.000,00 dinara. Prikupljen novac namenjen je za kupovinu kompjutera za Bogdanov još kvalitetniji rad.

Bez obzira na različitost, smetnje u funkcionisanju, osobe sa autizmom mogu da budu radno angažovani uz asistenciju. Ovim načinom vršački gimnazijalci pokazali su zrelost u razvijanju socijalnog preduzetništva jer su formiranjem cena, administrativnim poslovima i menadžmentom asistirali Bogdanu i pružili punu podršku da sam sebi obezbedi sredstva za kupovinu kompjutera od sopstvenog rada i uz sopstveni potencijal.

Svako može da bude društveno koristan. Bogdan je ovom prodajnom izložbom, printanih fajlova na objektima od keramike, plastike, papira, tkanine dokazao da bez obzira što mu je oduzeta radna sposobnost, ima svoje dostojanstvo, da sam za sebe zaradi i da jeste za nešto sposoban. Ovo je samo jedna u nizu akcija. Borićemo se i dalje za budućnost osoba sa autizmom, njihovu sreću i kvalitetniji život u zajednici.

Prikupljen novac, je od strane predstavnika Učeničkog parlamenta naše škole predat Bogdanovoj majci, Danijeli Jovanović, koja je i osnivač udruženja #AutizamJužniBanat Hvala svima na neizmernoj podršci, odeljenju IV2, na angažovanju prilikom postavke i prodaje navedenih artikala, naročito Mili Glamočliji, Tamari Brujić, Dani Filipović, kojoj se ujedno zahvaljujemo i na predivnim fotografijama!